Jong Oranje op jacht naar ticket play-offs jeugd EK

Jong Oranje vervolgt morgen (donderdag) haar weg naar de play-offs voor het EK onder 21 van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Adrie Koster speelt deze week de laatste twee kwalificatiewedstrijden tegen Jong Georgië en Jong Slowakije en kan de poulewinst bijna niet meer ontgaan, die recht geeft op een plek in de play-offs van het jeugd EK 2015 in Tsjechië. 

Jong Oranje wist in de eerste zes kwalificatiewedstrijden zestien punten bij elkaar te spelen en gaat daarmee aan kop in groep 3. Alleen in Slowakije werden punten verspeeld (2-2) door het Nederlands beloftenelftal. Met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg en een voorsprong van drie punten op Jong Slowakije ziet het er rooskleurig uit voor onze talenten. De leeftijdsgenoten uit Georgië vormen de eerste te nemen horde. Ondanks dat Jong Oranje gemakkelijk won in Georgië (0-6) verwacht aanvoerder Warner Hahn een lastige wedstrijd. ‘De 6-0 van vorige keer die zegt eigenlijk helemaal niet zo veel. Het was gewoon een hele goede tegenstander. Maar op het moment dat wij de 3-0 maakten en zij een rode kaart kregen was het eigenlijk gedaan, maar ik verwacht sowieso een hele moeilijke wedstrijd,’ vertelt Hahn in gesprek met Fox Sports.

In de gewonnen uitwedstrijd stond Albert Stuivenberg nog langs de lijn als bondscoach. Koster, nieuwbakken trainer van de nationale beloftenploeg, weet niet goed wat hij van Jong Georgië moet verwachten. ‘Dit is toch wel een andere ploeg als voorheen. Het is een wat jongere ploeg met veel nieuwe spelers. Maar dat vind ik niet heel belangrijk. We moeten gewoon van onszelf uitgaan,’ sprak Koster, die geen beroep kan doen op de geblesseerde Sven van Beek. Joshua Brenet van PSV werd als vervanger opgeroepen.

De wedstrijd tegen Jong Georgië wordt donderdag om 18.30 uur afgetrapt in De Adelaarshorst in Deventer. Fox Sports zendt de wedstrijd rechtstreeks uit op haar betaalzender. Uiteraard is de wedstrijd ook van minuut tot minuut te volgen via onze site en ons twitterkanaal.

Praat Mee!