Cocu blij met Mexicaan Guardado: ‘Hij cijfert zich weg’

PSV-trainer Phillip Cocu is in zijn nopjes met de komst van de Mexicaans-international Andrés Guardado. De Mexicaan kwam op huurbasis over van Valencia, en was in het duel met Vitesse meteen goud waard voor PSV. Guardado stond aan de basis van het doelpunt van Luuk de Jong met een splijtende steekpass. 

‘We waren op zoek naar een speler die voor een bepaalde balans in de selectie kan zorgen. Guardado kan op meerdere plaatsen uit de voeten, als speler is hij flexibel. Hij heeft een grote drive naar voren, maar heeft ook linksback gespeeld. Hij weet dus ook hoe hij moet verdedigen’, begint Cocu.

Diezelfde Cocu hoopte in eerste instantie op de komst van verdedigende-middenvelder Steven Defour, tot een daadwerkelijke overstap kwam het echter niet. Zodoende hoopt Cocu dat Guardado de positie vlak voor de verdediging kan invullen: ‘We gaan bekijken of hij dat bij ons ook kan invullen. Als je als speler openstaat voor een iets andere manier van spelen en je hebt de kwaliteiten ervoor, dan moet dat geen probleem zijn. Je kunt Andrés tuperen als een echte teamspeler, die zichzelf wegcijfert voor het elftal. Dus dat zit wel goed.’ (Foto: copa2014.gov.br)

 

Praat Mee!