Vlietstra: ‘Vermeer gun je alles’

De overgang van Kenneth Vermeer naar Feyenoord heeft het nodige stof doen opwaaien. De keeper die geboren en getogen werd in Amsterdam, komt het komende seizoen uit voor de Rotterdammers. Bart Vlietstra van Helden gunt de keeper het beste.

‘Vermeer ging naar Feyenoord. Dat kon volgens Ajax-coach Frank de Boer ‘de bedoeling niet zijn’ en toch gebeurde het. Ik moest denken aan een andere Kenneth, Kenneth Perez. Die verhuisde een paar jaar geleden in de winterstop van PSV terug naar Ajax. Heel Eindhoven baalde daarvan, toch gebeurde het. De voetballerij toont zich op zulke momenten weer een aparte kosmos waar gewiekste zaakwaarnemertjes, onoplettende, dikbetaalde directeuren een loer kunnen draaien’, schrijft Vlietstra.

‘Vermeer gun je alles, omdat hij zelfs tijdens de hevigste strom vriendelijk en beschaafd blijft, beschikt over spektakelreflexen en dapper is, daarvan getuigt ook zijn overstap van 020 naar 010. Helaas vervalt hij ook nogal eens in een serie van kleinere en grotere fouten. Alsof zijn handschoenen plots een eigen leven zijn gaan leiden. Trainer De Boer hield hem vrij lang de hand boven het hoofd vorige seizoen, maar kon op een gegeven moment niet anders dan voor de degelijkere Jasper Cillessen kiezen’

Een vergelijking tussen Vermeer en Stanley Menzo is snel gemaakt: ‘Stanley Menzo deed qua lenigheid en explosiviteit ook niet onder voor een topturner, werd eveneens gepasseerd bij Ajax, zag zijn carrière vervolgens kapot gaan bij een directe concurrent (PSV) en maakt sindsdien een brij verbitterde indruk. Moedige Vermeer mag niet eindigen als mini-Menzo’, sluit Vlietstra af.

Praat Mee!