Lens steunt Hiddink: ‘4-3-3 zeker aanhouden’

Jermain Lens is zeer content met de tactische keuzes van Guus Hiddink, de kersverse keuzeheer heeft aangegeven terug te gaan naar het 4-3-3 systeem. ‘Een goede keuze’, aldus Lens.

Een 5-3-2 systeem, zoals gespeeld werd onder oud-bondscoach Louis van Gaal, is volgens Lens niet nodig tijdens de EK-kwalificatiereeks. ‘Het 4-3-3 systeem blijft toch de speelwijze waarmee alle Nederlandse spelers en ook de Nederlandse topdrie het meest vertrouwd zijn’, aldus de aanvaller in Voetbal International.

‘En ook veel grote teams in het buitenland spelen met vleugelspelers. Wat mij betreft is 4-3-3, een systeem met drie aanvallers, iets wat ze zeker moeten aanhouden’, aldus de oud-speler van PSV. Lens lijkt zelf ook baat te hebben bij een 4-3-3 systeem, aangezien er dan een extra plek vrijkomt voor een aanvaller.

De aanvaller van Dinamo Kiev kwam onder Van Gaal minder aan spelen toe, nu moet Lens de concurrentiestrijd aangaan met Memphis Depay. Er zal zich, in de aanloop naar het EK in 2016, een interessante strijd gaan afspelen tussen routinier Lens en talent Depay.

 

Praat Mee!