Uitblinkende Dí Maria neemt wraak bij Duitsland – Argentinië

Aan de hand van uitblinker Ángel Di María heeft Argentinië woensdagavond op Duitse bodem revanche genomen voor de verloren WK-finale. Di María was met één doelpunt en drie assists de grote man aan Argentijnse zijde. In Düsseldorf zegevierden de Zuid-Amerikanen met 2-4.  

Opnieuw Duitsland – Argentinië

Ten opzichte van de finale in Brazilië trad Duitsland aan zonder de gestopte Miroslav Klose, Philipp Lahm en de geblesseerde Bastian Schweinsteiger. Daarnaast begonnen onder anderen Thomas Müller en Mario Götze op de bank bij de wereldkampioen. Argentinië, waar oud-Barcelona trainer Tata Martino tegenwoordig bondscoach is, moest het stellen zonder sterspeler Lionel Messi.

Di María

Duitsland kwam goed uit de startblokken en kreeg al snel een grote kans via Mario Gómez. De Fiorentina-spits schoot echter te wild in waardoor Sergio Romero de bal over het doel kon werken. Argentinië leek na het waarschuwingsschot wakker te zijn en trok het initiatief wat meer naar zich toe. De Zuid-Amerikanen braken een paar keer gevaarlijk uit en beloonden zichzelf in de 21e minuut met een schitterende openingstreffer. Di María ontving de bal aan de rechterkant en gaf voor met de buitenkant van zijn linkervoet. Sergio Agüero was slim achter de Duitse defensie gekropen en rondde koelbloedig af in het dak van het doel. Na 40 minuten brachten de Argentijnen de marge zelfs op twee doelpunten. Opnieuw was Di María betrokken bij het doelpunt. De Mancunian werd in de diepte weggestuurd, hield het overzicht en legde de bal panklaar op de linkervoet van Erik Lamela. Keeper Manuel Neuer was volstrekt kansloos en zag de bal in de linkerbovenhoek ploffen.

Na rust werd de amusementswaarde van de wedstrijd verder opgeschroefd en stond het al gauw 0-4. Eerst kopte verdediger Federico Fernández een scherp aangemeten vrije trap van Di María tegen de touwen, waarna Fideo zelf het middelpunt van de vreugde was. De rappe aanvaller liep een aantal Duitsers voorbij en rondde vervolgens kunstzinnig af met een lobje over de ingevallen doelman Roman Weidenfeller.

Duitsland zat niet bij de pakken neer en deed al snel wat terug via André Schürrle. Een afgeslagen corner werd in de 51e minuut handig binnen geschoven door de Chelsea-aanvaller, waarmee de stand tot 1-4 werd teruggebracht. Joachim Löw bracht niet veel later Müller en Götze binnen de lijnen, waarna het wat beter begon te lopen aan Duitse zijde. In de 78e minuut leidde dit tot de 2-4. Götze zag zijn schot van richting veranderd worden en achter Romero belanden. De wereldkampioen probeerde in het vervolg van de wedstrijd de schade verder te herstellen, maar slaagde hier ondanks een aantal kansen niet in. Zodoende eindigde deze versie van Duitsland – Argentinië in 2-4 in het voordeel van de vice-wereldkampioen. (Foto: Instagram)

Praat Mee!