Tsjechië komt te vroeg voor Robben en Huntelaar

De EK-kwalificatiewedstrijd met Tsjechië komt te vroeg voor Arjen Robben. Ook Klaas-Jan Huntelaar lijkt niet op tijd fit. Nederland zal het dus moeten doen zonder Robben en Huntelaar, meldde bondscoach Guus Hiddink woensdag aan de NOS, na afloop van de laatste training voor het oefenduel met Italië.

Arjen Robben

‘We hebben vandaag nog contact gehad en het wordt heel moeilijk,’ zei Hiddink over de toestand van de aanvaller van Bayern München. De Bedumenaar kampt met een enkelblessure en mist daardoor zeker de vriendschappelijke wedstrijd in Bari met Italië. Ook het treffen met Tsjechië lijkt een onhaalbare kaart voor Robben. ‘Hij heeft een paar dagen niet getraind. Het wordt heel lastig om hem de komende dagen in aanloop naar het duel met Tsjechië nog te laten instromen,’ besluit Hiddink zijn verklaring over de blessure van zijn sterspeler.

Klaas-Jan Huntelaar

Klaas-Jan Huntelaar had zich ook nog niet gemeld bij het Nederlands elftal. ‘Hij is ziek, misselijk en voelt zich zwak,’ vertelt Hiddink over zijn tweede spits. ‘Het is eigenlijk wel uitgesloten dat hij er bij komt.’ Naast Robben en Huntelaar werd al duidelijk dat Hiddink geen beroep kan doen op de geblesseerde Rafael van der Vaart, Ron Vlaar en Jordy Clasie. De ervaren oefenmeester test in de oefenwedstrijd tegen Italië in ieder geval Dirk Kuyt op de positie van de geblesseerde Robben.

Praat Mee!