De Jong blij met transfers Eredivisionisten: ‘Supertrots’

Een belangrijke pion in de successen van Oranje, Nigel de Jong, kijkt nog steeds goed terug op het WK. De ploeg van oud-bondscoach Louis van Gaal rees af naar Brazilië met lage verwachtingen van de buitenwacht. Echter maakte Oranje furore, en eindigde het op een prachtige derde plek. 

Er werd op voorhand veel gesproken over het (te) lage niveau van de Eredivisionisten in de selectie van Van Gaal. Echter werkten onder andere Daley Blind en Bruno Martins Indi zich op tot publiekslievelingen: ‘Ik ben heel trots op jongens als Bruno Martins Indi en Daley Blind’, vertelde De Jong aan Helden. ‘Veel van de jonge jongens werden voor het WK al afgeschreven. Die jonge spelers zijn allemaal uitgegroeid tot volwaardige internationals, zijn fantastische spelers geworden.’

Mede door de adviezen van middenvelder De Jong hebben de ‘nieuwkomers’ zich wegwijs gemaakt: ‘Ik ben destijds ook opgevangen bij de club en Oranje, kreeg bijvoorbeeld van Clarence Seedorf adviezen. Als je ziet dat die jongens raad nodig hebben, moet je die geven”, vindt De Jong. “Mede daardoor zijn we een eenheid geworden’, sluit de middenvelder af.

Praat Mee!