Voormalig enfant terrible wil mee naar WK

Oranje tegenstander Chili kampt met een spitsenprobleem. In de oefenwedstrijd tegen Duitsland was het Zuid-Amerikaanse land oppermachtig, maar kwam het niet tot scoren. Mauricio Pinilla (30) weet wel een oplossing, namelijk hij zelf.

Dat Chili naarstig op zoek is naar een spits, blijkt wel uit het feit dat bondscoach Jorge Sampaoli onlangs probeerde om de Argentijn Mauro Zárate over te halen om voor Chili te spelen, zonder succes overigens. Cagliari-spits Pinilla vindt Zárate helemaal niet nodig. ‘Zarate is niet de afmaker in het strafschopgebied waar Chili op zit te wachten’, aldus Pinilla.

Pinilla heeft een opvallende staat van dienst in het Chileense nationale elftal. De Chileen weigerde vanaf 2007 om voor het Chileense elftal uit te komen na een aanvaring met voormalig aanvoerder Luis Antonio Jimenez. Die laatste sloeg Pinilla het ziekenhuis in nadat hij in een hotel werd betrapt met zijn vriendin, model Maria José Lopez. Pinilla liep hoofdtrauma en een nekblessure op, en stopte met spelen voor Chili. In 2010 keerde Pinilla terug onder bondscoach Marcelo Bielsa.

Het voormalig enfant terrible, zoals Chili-kenner Jorrit Smink de spits van Cagliari omschrijft, vindt dat hij de spits van de Chilenen moet zijn op het WK 2014 in Brazilië. Om zijn oproep aan de bondscoach kracht bij te zetten steekt de spits nog even de loftrompet over bondscoach Sampaoli. ‘Hij ziet echt alles en is ook continu bezig om die details te verbeteren’, zegt Pinilla in gesprek met El Mercurio. In totaal speelde Pinilla reeds 25 interlands waarin hij vijf keer scoorde. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!