Messi: ‘Robben won WK 2010 voor Spanje’

Veel mensen vinden dat Lionel Messi zijn status als allerbeste voetballer ooit alleen kan bevestigen als hij Wereldkampioen wordt met zijn land Argentinië. Volgens de superster is er echter een flinke dosis geluk nodig om Wereldkampioen te worden. 

Dat geluk was Arjen Robben voor Spanje tijdens het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika, zo geeft Messi aan. ‘Je hebt het geluk van een kampioen nodig om de Wereldbeker te kunnen winnen, net als Spanje in Zuid-Afrika’, aldus Messi tegen het Argentijnse TyC Sports, dat wij kennen van verslaggeefster Irina Nadal.

‘Spanje was het beste team in 2010, maar hadden het geluk dat Arjen Robben twee heel grote kansen miste’, vervolgt de Barcelona-ster. Robben kwam tijdens de gewraakte finale tot tweemaal toe oog in oog te staan met de Spaanse keeper Iker Casillas. Eenmaal bracht de kleine teen van de Madrid-goalie redding, tot afgrijzen van heel Nederland. Uiteindelijk ging Spanje er met de Wereldbeker vandoor, na een late goal van Andres Iniesta in de verlenging. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!