Officieus debuut van Vermeer voor Feyenoord

Kenneth Vermeer heeft donderdag zijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord gemaakt. De keeper die afgelopen weekend de bewogen overstap maakte vanaf Ajax, stond 90 minuten onder de lat tijdens een ‘geheime’ oefenwedstrijd tegen Volendam.

Vermeer maakte deze week de overstap naar Feyenoord om weer aan spelen toe te komen. De keeper moest in Amsterdam Oranje international Jasper Cillessen voor zich dulden en zag mede daarom het WK in Brazilië aan zich voorbij gaan. Omdat Vermeer niet nog een seizoen achter Cillessen plaats wilde nemen, koos hij eieren voor zijn geld en tekende hij bij aartsrivaal Feyenoord. Vermeer hoopt zodoende weer in beeld te komen voor Oranje. Tot nu toe kwam Vermeer drie keer uit voor Oranje.

Debuut van Vermeer

Vermeer hield tijdens zijn eerste optreden voor de Rotterdammers direct de nul en zag Feyenoord met 0-2 winnen door doelpunten van Elvis Manu en Jens Toornsta. Zijn concurrent Erwin Mulder zat niet bij de selectie van de ploeg van trainer Fred Rutten wegens een lichte blessure.

Vermeer had het niet druk tijdens zijn eerste optreden in Rotterdamse dienst. De voormalig Ajax-goalie moest één keer handelend optreden toen Kevin Brands voor hem opdoemde, maar Vermeer liet zich niet passeren.

Vermeer zal volgende week opnieuw zijn doel schoon willen houden wanneer Willem II op bezoek komt in de Kuip. Die wedstrijd zal, wanneer Vermeer aan spelen toekomt, de boeken ingaan als het officiële debuut van Vermeer voor Feyenoord.

Praat Mee!