Ten Hag over Depay: ‘Hij wil de nieuwe Robben worden’

Memphis Depay maakte tijdens het WK furore, en zette zichzelf op de kaart. Zodoende wordt er veel verwacht op korte én op lange termijn van het talent. Oud-trainer van Depay, Erik ten Hag, denkt dat het voor de vleugelflitser zeker mogelijk is om naar het niveau van absolute sterspeler Arjen Robben toe te groeien.

‘Hij heeft de ambitie om de nieuwe Arjen Robben te worden en dat zit er ook echt in’, vertelt Ten Hag tegen Voetbal International.  ‘Hij heeft de kwaliteiten en niemand kan hem van de wijs brengen. Memphis is nu een belangrijke speler bij PSV en moet zorg gaan dragen voor de goede resultaten. Hij krijgt er nu een andere, nieuwe verantwoordelijkheid bij en dat is goed voor zijn ontwikkeling.’

Eerder werd al bekend dat het talent op de vleugels geen makkelijke jeugd had, Ten Hag legt dit echter uit in het voordeel van Depay: ‘Het heeft een bepaalde overlevingsdrang aangewakkerd en juist dat kenmerk gaat hem heel ver brengen. Hij heeft door alles wat hij meemaakte de juiste drive. En daarom gaat hij het redden’, sluit de trainer van het tweede team van Bayern München af.

 

Praat Mee!