Van Gaal kan eindelijk beschikken over aankoop

Marcos Rojo is eindelijk speelgerechtig voor Manchester United. De nieuwe club van Louis van Gaal kocht de linksbenige verdediger voor een slordige twintig miljoen van Sporting Lissabon maar mocht nog niet uitkomen voor de Engelse club. Dit, omdat de speler niet aan zijn werkvergunning wist te komen.

De Argentijnse justitie onderzocht de aanwezigheid van de geboren Agentijn bij een vechtpartij en kon daardoor steeds niet aan de juiste papieren komen. De 24-jarige Rojo is dan ook blij, eindelijk zicht op speelminuten te hebben. ‘De Premier League is de mooiste competitie ter wereld. Het feit dat ik daar nu ga spelen voor de grootste club ter wereld is een droom die uitkomt. Ik ben jong en wil nog veel leren. Spelen onder een ervaren, technisch onderlegde coach als Van Gaal is een fantastische kans.”

Van Gaal, de oud-bondscoach en kersvere Manchester manager, is zeer te spreken over een van zijn zoveel aankopen. ‘Marcos is een zeer getalenteerde verdediger. Hij heeft op het hoogste niveau ter wereld gespeeld, is fysiek sterk en wil dolgraag leren. Dat zegt me dat hij een prachtige toekomst tegemoet gaat.

Marcos Rojo was zoals gezegd, één van de vele aankopen van Manchester United deze zomer. Angel Di Maria, Luke Shaw, Ander Herrera, Daley Blind en Radamel Falcao werden al aangetrokken. Dit samen voor een ruime tweehonderd (!) miljoen. Met de aankoop van Di Maria brak Van Gaal al een Brits record.

Praat Mee!