Ibrahimovic schiet record de boeken uit

Volgens eigen zeggen heeft Zlatan Ibrahimovic geen records of prijzen nodig om de beste ter wereld te zijn. De topspits vindt namelijk dat hij al de beste is. Echter is het wel leuk om bij te houden welke records Ibracadabra allemaal uit de boeken schiet. Dit keer is het record van 49 doelpunten voor de Zweedse nationale ploeg aan de beurt. 

Ibra schoot donderdag het record van 49 doelpunten voor de Zweedse nationale ploeg uit de boeken, het record stond op naam van Sven Rydell. Rydell kwam 43 keer in actie voor de Zweedse nationale ploeg, en scoorde daarin 49 (!) keer. Echter kan het grootste gedeelte van de mondiale beschaving dit zich niet meer herinneren, het record stamt namelijk uit 1932.

Ibrahimovic had duidelijk meer interlands nodig om aan zijn doelpunten te komen, 99. Echter doet dit niks af van de prestatie, aangezien het hedendaagse voetbal van een hoger niveau is dan respectievelijk bijna honderd jaar geleden. Ibracadabra maakte zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden op 31 januari 2001, tegen de Faeröer Eilanden. (Foto: Frankie Fouganthin)

Praat Mee!