Bondscoach Brazilië verrast: Neymar aanvoerder

De nieuwe Braziliaanse bondscoach Carlos Dungo lijkt de man te worden van de rigoureuze beslissingen. De bondscoach benoemde Neymar Junior tot aanvoerder, en passeert hiermee oud-aanvoerder en zeer gewaardeerde kracht Thiago Silva.

Neymar aanvoerder

De beslissing komt als donderslag bij heldere hemel voor de Brazilianen, Neymar Junior is weliswaar publiekslieveling, maar Silva leek geboren voor het dragen van de aanvoerdersband. Dunga ziet dit dus anders, en maakte Neymar aanvoerder: ‘Neymar is een speler die aan Brazilië doet denken, een speler met enorm veel kwaliteit’, ligt de keuzeheer toe waarom Neymar aanvoerder is geworden.

‘Hoewel hij nog erg jong is, heeft hij het karakter om aanvoerder te zijn’, vervolgt Dunga. ‘Neymar houdt van uitdagingen en is een echte winnaar. We hebben veel met hem gesproken voor deze beslissing is genomen. Dit is een belangrijk moment in zijn carrière, maar ook in die van de staf.’

Sterspeler

Dunga wil meer met zijn vleugelflitser, dan alleen de aanvoerdersband geven. De kersverse bondscoach wil zijn ploeg om het talent heen bouwen. ‘Neymar is de speler die ons hele elftal naar buiten uitdraagt en wij willen een ploeg creëren die hem nog beter kan maken. Brazilië had bij elke gewonnen wereldtitel echte leiders met een sterke persoonlijkheid. Wij hebben meer van dat soort spelers nodig’, sluit de nieuwe bondscoach af. (Foto: copa2014.gov.br)

Praat Mee!