Borst: ‘Betwijfel of hij Sneijder meeneemt’

Hugo Borst ziet het zomaar gebeuren dat Louis van Gaal komende zomer in Brazilië geen gebruik maakt van de diensten van Wesley Sneijder. Volgens de analist en journalist wordt Sneijder slachtoffer van het regime onder Van Gaal. 

‘Van Gaal verlangt van al zijn spelers onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan een totalitair regime. Daarom vrees ik voor de positie van Wesley Sneijder. Hou er maar rekening mee dat Sneijder niet mee mag naar het WK. En dat terwijl hij zich een slag in de rondte werkt en fit is. Maar in de ogen van Van Gaal lijkt Sneijder niets goed te doen. Niet voor niets stelt Van Gaal voortdurend dat Sneijder het moeilijk kan belopen. Het lijkt wel alsof Van Gaal Sneijder veel strenger behandelt dan andere spelers’, zegt Borst in Nieuwe Revu.

Van Gaal zou zo zijn redenen hebben om Sneijder thuis te laten. ‘Het is een onopgeloste loyaliteitskwestie, vermoed ik. Van Gaal blijft Sneijder ervan verdenken dat hij lekt naar De Telegraaf met kritiek over zijn rol als bondscoach. Sneijder heeft dit altijd ontkend, maar Van Gaal wantrouwt hem. Ik vrees voor Sneijder dat Van Gaal hem straks niet meeneemt. Hij moet er namelijk 100 procent van overtuigd zijn dat Sneijder een basisspeler is. Is Van Gaal dat niet, dan zal hij Sneijder thuis laten, want Van Gaal weet ook dat Sneijder op de reservebank niet zo gezellig is.’

Praat Mee!