Samenvatting Italië – Nederland (2-0)

VIDEO | Het Nederlands elftal is slecht begonnen aan de tweede termijn van bondscoach Guus Hiddink. In Bari ging Oranje donderdagavond met 2-0 onderuit tegen Italië.

Bruno Martins Indi

Het was niet de avond van Bruno Martins Indi tegen de geslepen Italianen. Eerst hief de Porto-verdediger buitenspel op waarna Ciro Immobile al vroeg de 1-0 kon scoren. Vlak daarna stapte Martins Indi juist wel voor buitenspel, maar daardoor kon Zaza aan de aandacht ontsnappen waarna de Oranje-verdediger aan de noodrem moest trekken. Het leverde Italië een penalty op in en Martins Indi een rode kaart binnen tien minuten. Daniele De Rossi benutte het buitenkansje, waardoor Nederland al vroeg in de wedstrijd tegen een 2-0 achterstand aan keek.

Samenvatting Italië – Nederland

Ondanks dat Oranje met een man minder op het veld stond grepen de spelers van Hiddink toch het balbezit. Het leverde echter weinig kansen op, terwijl Italië er een aantal keer gevaarlijk uitkwamen uit de counter. Doelman Jasper Cillessen hield bijvoorbeeld Zaza van scoren af, waardoor Oranje in ieder geval met 2-0 kon gaan rusten.

Na rust was Oranje niet in staat een vuist te maken tegen de Italianen, die het wel welletjes vonden. Zodoende eindigde de wedstrijd in 2-0 en pakte de Italiaanse bondscoach Antonio Conte wél de drie punten, terwijl Hiddink met een nederlaag afdroop.

Bekijk hieronder de samenvatting van Italië – Nederland:

[hdvideo id=531]

Praat Mee!