Keeper Schalke hoort niks meer na schot op oor

Afgelopen weekend speelde Schalke 04 gelijk tegen de huidige kampioen van de Bundesliga, Bayern München. Voor keeper Ralf Fährmann liep de wedstrijd wat minder plezierig af. De Schalke-doelman kreeg een schot van Bayern-spits Robert Lewandowski vol op zijn slaap. Sinsdien hoort Fährmann helemaal niets meer met zijn rechteroor.

Schade

Fährmann werd na het incident verzorgd op het veld en speelde de wedstrijd gewoon uit. Pas na afloop kwam de schok voor de doelman: hij bleek volledig doof te zijn aan zijn rechteroor. Extra pijnlijk detail is dat Lewandowski schoot op het moment dat de scheidsrechter al lang had afgefloten voor buitenspel.

Volgens Schalke-manager Horst Heldt bestaat er een kans dat keeper Fährmann blijvende gehoorschade zal ondervinden. ‘Momenteel brengt Ralf veertig minuten tot een uur door in een drukkamer om de doorbloeding in zijn oor te verbeteren en blijvende gehoorschade te voorkomen.’ Inmiddels zou het alweer iets beter gaan met de doelman, hoewel de dokters nog voorzichtig willen blijven.

Praat Mee!