Engelse media: ‘Courtois gaat verlengen en krijgt mega-salaris’

Thibaut Courtois, de talentvolle, Belgische keeper van Chelsea staat op het punt om een nieuw contract te tekenen bij zijn club Chelsea. Courtois stond de afgelopen drie seizoenen onder de lat bij Atletico Madrid, waaraan hij verhuurd werd. Dit seizoen pikte hij dan eindelijk de plek in van Petr Cech. Laatsgenoemde was maar liefst tien jaar de doelman van de Premier League club. Nu Courtois zeker is van een basisplek lijkt er gelijk een nieuw, sterk verbeterd contract voor hem klaar te liggen.

Dat vertelde Courtois zelf, na afloop van de gespeelde wedstrijd tegen Australië met ‘zijn’ België. ‘Het contract is nog niet getekend, maar zodra ik van de nationale ploeg terugkeer naar de club zal ik het waarschijnlijk ondertekenen’, liet de 21-jarige keeper aan Sky Sports weten. Volgens Engelse bronnen zal hij het drievoudige (!) van zijn huidige salaris gaan verdienen. Dat komt neer op 120.000 euro per week.

Verder gaat Courtois in op het feit dat hij, in plaats van club-icoon Cech, nu onder de lat staat bij Chelsea. ‘Dat moet niet leuk zijn voor Cech, maar de sportieve staf heeft deze beslissing genomen. Hij werkt intussen heel hard op training, moest hij mij plots vervangen. We werken in ieder geval goed samen.’ (Foto: Carlos Delgado)

 

Praat Mee!