Van Overeem opgeroepen voor Jong Oranje

Joris van Overeem is vrijdag door bondscoach Adrie Koster opgeroepen voor Jong Oranje. Dit meldde Fox Sports eerder vandaag. Het is de eerste keer dat de middenvelder van FC Dordrecht zich mag melden bij de selectie van Jong Oranje. Van Overeem wordt als vervanger opgeroepen voor de geblesseerden Mustafa Saymak en Hakim Ziyech. Ook Kyle Ebecilio heeft inmiddels Jong Oranje verlaten.

Saymak en Ziyech zaten gisteren tijdens het verloren duel met Jong Georgië (0-1) al op de tribune en zullen dus niet op tijd hersteld zijn voor de belangrijke wedstrijd tegen Slowakije. De middenvelders van respectievelijk PEC Zwolle en FC Twente kampen met hamstringklachten. Kyle Ebecilio ontving gisteren een gele kaart en is daardoor geschorst voor het laatste groepsduel van aanstaande maandag in Tilburg.

In de laatste groepswedstrijd staat de groepswinst op het spel. Deze geeft recht op een plek in de play-offs voor een ticket naar het jeugd-EK van volgend jaar in Tsjechië. Jong Oranje heeft tegen Jong Slowakije aan een gelijkspel genoeg om de poulewinst veilig te stellen. (Foto: Screenshot Fox Sports)

Praat Mee!