Manu opgeroepen als vervanger voor Ondaan

Elvis Manu is door bondscoach Adrie Koster opgeroepen voor de allesbeslissende EK-kwalificatiewedstrijd van Jong Oranje tegen Jong Slowakije. De Feyenoorder vervangt de geblesseerde Terell Ondaan, die in het duel met Jong Georgië een schouderblessure opliep. Ondaan is al de vierde speler die noodgedwongen het trainingskamp van Jong Oranje moet verlaten, nadat eerder Mustafa Saymak, Hakim Ziyech en Kyle Ebecilio al terugkeerden naar hun club.

Manu werd nog niet eerder opgeroepen voor Jong Oranje. De 21-jarige aanvaller, die vorige week donderdag Feyenoord in blessuretijd de Europa League inschoot, is bij zijn club niet verzekerd van een basisplaats. Desalniettemin heeft Koster toch zijn oog laten vallen op de vleugelaanvaller, die vorig seizoen een halfjaar werd uitgeleend aan SC Cambuur en het daar naar behoren deed. In Friesland droeg Manu tien keer het shirt van Cambuur en scoorde hij vijf maal.

Jong Oranje speelt morgen (maandag) in het Koning Willem II stadion in Tilburg de laatste groepswedstrijd van de kwalificatiereeks voor het EK van 2015 in Tsjechië. De huidige nummer 2 van de poule, Jong Slowakije, is dan de tegenstander. In de uitwedstrijd werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen de leeftijdsgenoten uit Slowakije. Na de zeperd tegen Jong Georgië (0-1) moet het keuzekorps van bondscoach Koster minimaal gelijkspelen om zich toegang te verschaffen tot de play-offs voor een ticket naar het jeugd-EK. Indien er verloren wordt, kan Jong Oranje nog de play-offs in als beste nummer 2. Dit zal echter pas duidelijk worden nadat alle poules gespeeld zijn. (Foto: Screenshot Youtube)

Praat Mee!