Del Bosque: ‘Tijd voor andere grote namen’

Het Spaanse elftal was zó goed. In 2008, 2010 én 2012 mochten de Spanjaarden zich de beste van Europa en de wereld noemen. Maar op het WK in Brazilië 2014 kwam er einde aan het meest succesvolle tijdperk van Spanje. De routiniers vielen door de mand tegen Nederland (5-1) en Chili (2-0) en werden zodoende derde in de groepsfase, waardoor ze gelijk terug naar huis konden. Tijd voor vers bloed, beseft bondscoach Vincente Del Bosque, in aanloop naar het EK 2016.

‘Nu is het de beurt aan andere grote namen om door te breken’, vertelt hij in aanloop naar het eerste EK-kwalificatieduel tegen Macedonië. ‘Isco, Thiago Alcántara, Ander Herrera en Koke bijvoorbeeld.’ Van een nieuw beleid mag worden gesproken. Onlangs werd het nieuwste toptalent van Barcelona, Munir El Haddadi, al opgeroepen.

De 19-jarige buitenspeler speelde slechts twee wedstrijden bij de hoofdmacht van de club uit Catolonië, maar mag zich de vervanger noemen van de geblesseerde Diego Costa. ‘Dat was de meest logische keuze’, verklaart Del Bosque. ‘Hij was met een goede reden opgeroepen voor Jong Spanje en wij hebben grote verwachtingen van hem. Bovendien was hij al op het trainingscomplex.’ Maandag kan El Haddadi zijn debuut gaan maken in het duel met Macedonië, voor de EK-kwalificatie.

 

 

 

Praat Mee!