Hiddink: ‘Depay kan de beste worden’

Guus Hiddink, de kersverse bondscoach van Oranje, is onder de indruk van Memphis Depay. De jonge buitenspeler blonk uit op het WK in Brazilië en lijkt die lijn door te trekken bij zijn club PSV, waar hij onlangs een nieuw contract tekende. Bij Hiddink blijft dit niet onopgemerkt en ook op het trainingsveld bij het Nederlands elftale valt Memphis positief op. ‘Depay kan de beste speler van Oranje worden’, vertelt Hiddink dan ook.

‘Hij pikt onze tips op en raakt geïnteresseerd in andere dimensies die hij kan toevoegen aan zijn spel. Als we niet zo snel rood hadden gekregen, dan was hij ook zeker ingevallen tegen Italië. Dinsdag is een basisplaats voor hem een optie, maar we gaan eerst de trainingen afwachten’, laat de bondscoach aan de NOS weten.

‘Depay heeft een grote potentie, maar er is nog veel meer uit te halen’, blijft Hiddink enigszins kritisch. ‘Nu ik met hem werk, blijkt hij nog beloftevoller dan ik al dacht. Maar in wedstrijden komt hij daar nog te weinig aan toe. Hij speelt vaak te statisch en ontvangt de bal met de rug naar het doel. Aan die details werken we met hem.’

Voor het echie?

Afgelopen donderdag speelde Oranje zijn eerste oefeninterland tegen Italië, in aanloop naar het EK 2016 in Frankrijk. Toen kregen Jeremain Lens en Dirk Kuijt de voorkeur op de flanken. Wie weet is het komende dinsdag anders, wanneer Nederland ‘voor het echie’ speelt, tegen Tsjechië in kader van de EK-kwalificatie. Bekijk hier het gehele EK-kwalificatie programma van Oranje.

 

Praat Mee!