Jong Oranje met gelijkspel stapje dichterbij plaatsing EK 2015

Jong Oranje kan zich maandagavond plaatsen voor de EK-kwalificatie knock-out ronde als de ploeg van bondscoach Adrie Koster minimaal een punt weet te halen tegen naaste concurrent Jong Slowakije. 

Plaatsing EK 2015

Jong Oranje staat momenteel, ondanks de verrassende zeperd tegen Jong Georgië van afgelopen week, bovenaan in poule drie van EK kwalificatie. Het beloftenelftal staat twee punten voor op naaste concurrent Jong Slowakije, de ploeg die vanavond tijdens de laatste wedstrijd van Jong Oranje in de kwalificatieronde de opponent is.

Zodoende heeft de ploeg van Koster genoeg aan één punt om zich te plaatsen voor de knock-out ronde voor het EK 2015 in Tsjechië. Alle groepswinnaars van de tien poules plaatsen zich voor deze knock-out, alsmede de vier beste nummers twee. Jong Oranje zou derhalve ook bij een verliespartij nog naar het EK in Tsjechië kunnen, maar daar zal de ploeg van Koster zeker niet op aansturen.

Blessures

Jong Oranje kampt met een ware blessuregolf. Hakim Ziyech, Mustafa Saymak en Terrell Ondaan kunnen vanwege blessures niet meedoen, terwijl Kyle Ebecilio geschorst is. Feyenoorder Elvis Manu debuteert om die reden in de selectie van Koster.

Jong Oranje – Jong Slowakije

De wedstrijd vangt maandagavond om 18:30 uur aan in het Koning Willem II stadion in Tilburg. Het talententeam zal jagen op de eerste overwinning onder de coach Koster en assistent Pierre van Hooijdonk én op plaatsing voor de knock-out ronde voor het EK 2015 in Tsjechië. Onze11 doet liveverslag van de wedstrijd.

Praat Mee!