Samenvatting Jong Oranje – Jong Slowakije (0-1)

VIDEO | Jong Oranje ging maandagavond vrij kansloos onderuit tegen Jong Slowakije (0-1). De ploeg van bondscoach Adrie Koster eindigde daardoor als tweede in poule drie en staat op de rand van de afgrond.

Samenvatting Jong Oranje – Jong Slowakije

Jong Oranje maakte in het Koning Willem II stadion in Tilburg eigenlijk geen moment aanspraak op de overwinning. De ploeg van Koster, die nu beide wedstrijden onder zijn bewind verloren zag worden, speelde apathisch en wist voorin bar weinig te creëren.

Aan de andere kant mocht het doelman Warner Hahn danken dat de Slowaken niet veel eerder dan de 72ste minuut op voorsprong kwamen. De doelman van Feyenoord, die op huurbasis uit gaat komen voor PEC Zwolle, blonk uit met een aantal katachtige reddingen.

Toch kon Hahn niet voorkomen dat Jong Slowakije er met de winst en met poulewinst vandoor gingen. Een kopbal van Adam Zrelak was de jonge keeper te machtig. Jong Oranje probeerde daarna nog wel een gelijkmaker te forceren en kreeg daartoe ook de kans via Daley Sinkgraven, maar zijn inzet was te slap om een onterecht gelijkspel te bewerkstelligen.

Olympische Spelen

Zodoende verloor de ploeg van Koster en is het afhankelijk van de resultaten van andere ploegen. Alleen de beste vier nummers twee plaatsen zich voor de knock-out ronde voor plaatsing voor het EK 2015 in Tsjechië. Op het EK in Tsjechië zijn weer tickets te bemachtigen voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, maar dat is voor Jong Oranje op dit moment verder weg dan ooit.

Bekijk hieronder de samenvatting Jong Oranje – Jong Slowakije:

[hdvideo id=540]

Praat Mee!