Update IV | Van Persie vier tot zes weken out

UPDATES | Robin van Persie heeft een blessure opgelopen tijdens het Champions League-duel met Olympiacos. De Manchester United-spits scoorde weliswaar drie keer, maar kon de wedstrijd niet afmaken. 

Van Persie kreeg een tik op zijn kuit, maar een hamstringblessure wordt ook niet uitgesloten. Over de exacte ernst van het kwetsuur van de spits van Oranje is nog niets bekend. Wordt vervolgd.

Update 19-3 23:34 uur
United-trainer David Moyes heeft kort na de wedstrijd aangegeven dat het kwetsuur meevalt. ‘Ik denk niet dat het heel ernstig is. Hij heeft een tik net achter zijn knie gekregen. Morgen weten we waarschijnlijk meer.’

Update 20-3 12:55 uur
De schade valt mee bij Robin van Persie, als we de Daily Mail mogen geloven. Volgens het Engelse medium kan Van Persie volgende week dinsdag tegen aartsrivaal Manchester City alweer zijn rentree halen. Heel voetbalminnend Nederland hield woensdagavond zijn hart vast toen Van Persie per brancard het veld moest verlaten tijdens de wedstrijd Manchester United – Olympiakos. Een week eerder raakte Kevin Strootman zwaar geblesseerd, hij moest wel een streep zetten door het WK.

Update 21-3 13:42 uur
Robin van Persie is mogelijk toch zwaar geblesseerd. Op Twitter gaan geruchten dat de Oranje-captain een gescheurde kruisband heeft opgelopen, wat hem maandenlang buitenspel zou zetten. In dat geval zal ook streep gaan door het WK voor de spits van Manchester United. Voetbal International weet dat Van Persie in ieder geval vrijdag naar het ziekenhuis gaat voor nader onderzoek.

Update 21-3 18:49
Robin van Persie is vier tot zes weken uit de roulatie, zo heeft Manchester United vrijdagavond laten weten. De spits en aanvoerder van Oranje heeft een verstuikte knie en mist het tweeluik met Bayern München begin april.

Praat Mee!