Hiddink grijpt terug op 5-3-2-formatie

Volgens Telegraaf-verslaggever Mike Verweij grijpt bondscoach Guus Hiddink vanavond terug op de succesvolle 5-3-2-formatie. Na de oefennederlaag tegen Italië (2-0) kiest Hiddink daarmee voor een stukje zekerheid achterin. Bruno Martins Indi, wiens basisplaats op de tocht stond, start daardoor in de basis. Dirk Kuyt wordt geslachtofferd en neemt plaats op de bank.

Eerder leek Hiddink niet van plan om de speelwijze aan te passen. Tegen de Italianen werd de defensieve kwetsbaarheid van het Nederlands elftal echter pijnlijk blootgelegd, waardoor Hiddink toch voor een extra verdediger lijkt te kiezen. Het 5-3-2-systeem werd in aanloop naar het WK getest door Louis van Gaal en dat beviel zowel de oud-bondscoach als de spelersgroep goed.

Indi start

Door de omzetting stevent Martins Indi toch af op een basisplaats. De verdediger van FC Porto vormt samen met Joël Veltman en Stefan de Vrij het hart van de Nederlandse defensie. Daryl Janmaat en Daley Blind spelen op de backposities, terwijl Memphis Depay voorin Robin Van Persie ondersteunt. Kuyt, die tegen Italië nog als rechtsbuiten begon, verliest zijn basisplaats en neemt net als Jeremain Lens plaats op de bank. (Foto: Soccer.ru)

Vermoedelijke opstelling Oranje: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Veltman, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, De Jong, Sneijder; Depay en Van Persie.

Praat Mee!