Jong Oranje moet aan de bak tegen Jong Portugal

Jong Oranje is vrijdagmiddag tijdens de loting voor het EK 2015 in Tsjechië gekoppeld aan de leeftijdsgenoten uit Portugal. Jong Oranje begint met een thuiswedstrijd.

EK Kwalificatie play-offs

Jong Portugal plaatste zich als groepshoofd voor de play-offs die kwalificatie voor het jeugd EK 2015 in Tsjechië op moeten leveren. De Portugezen wonnen al hun wedstrijden in de poule met Israël, Macedonië, Noorwegen en Azerbeidjan. Jong Oranje begint op 8 oktober met een thuiswedstrijd, op 14 oktober volgt de beslissende return in Portugal.

Jong Oranje plaatste zich dinsdag op doelsaldo voor deze play-offs, die moeten leiden tot het EK in Tsjechië, nadat de ploeg van de nieuwe bondscoach Adrie Koster zijn koppositie in poule 3 door twee nederlagen tegen Georgië en Slowakije kwijtraakte. Dinsdag bleek Jong Oranje bij de vier beste nummers twee te zitten, waardoor de ploeg alsnog door mocht naar de play-offs.

Loting play-offs EK kwalificatie

In de loting voor play-offs was Jong Oranje een ongeplaatst land, wat er voor zorgde dat de ploeg van Koster gekoppeld wordt aan een sterk land. Spanje, Italië, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Portugal en Denemarken waren de mogelijke tegenstanders van Jong Oranje. Zweden, Slowakije, Kroatië, Oekraïne, Servië en IJsland waren de overige ongeplaatste landen. Gastland Tsjechië is automatisch geplaatst voor het hoofdtoernooi.

De loting vond plaats in het Franse Nyon en was live te volgen via UEFA.comOnze11 deed uiteraard liveverslag via Twitter.

Wedstrijden play-offs EK 2015

Slowakije – Italië

Frankrijk – Zweden

Denemarken – IJsland

Engeland – Kroatië

Nederland – Portugal

Oekraïne – Duitsland

Servië – Spanje

Play off wedstrijden EK 2015


Foto: Piotr Drabik

Praat Mee!