Van Gaal over Falcao: ‘Zijn cijfers zijn echt ongelofelijk’

Manchester United coach Louis van Gaal is nu al lovend over aankoop Radamel Falcao. De topspits wordt dit seizoen gehuurd van  AS Monaco, waar hij tot 2018 onder contract staat. Als het aan Van Gaal ligt, neemt Manchester hem na het seizoen definitief over van de Franse club. ‘Voor mij is Falcao een van de beste spitsen ter wereld’, vertelde Van Gaal donderdag bij de presentatie van de spits en tevens ex-Ajacied Daley Blind.

‘Wanneer je naar zijn cijfers kijkt, is dat echt ongelooflijk. Vandaag tijdens de training kreeg hij één bal en dat was meteen een doelpunt, dus hij heeft zijn faam meteen bevestigd tijdens zijn eerste training’, vervolgde Van Gaal in zijn karakteristieke Engels.

Naast Daley Blind en , Radamel Falcao, werden Marcos Rojo, Angel Di María en Luke Shaw en Ander Herrera aangetrokken. ‘We hebben vijf spelers gekocht en één speler op huurbasis gehaald. Dat is Falcao, misschien kunnen we hem na dit seizoen definitief overnemen’, wist Van Gaal te zeggen. ‘We hebben veertien spelers laten gaan, dus het zal niet lastig zijn om deze zes spelers in te passen.’

‘Ik heb iedereen de kans gegeven’

‘Ook moeten we ernaar streven om jeugdspelers de kans te geven, aangezien dat het beleid van de club is’, vervolgde de coach die deze zomer nog met Oranje derde werd op het WK. ‘Als je geen spelers verkoopt, krijg je nooit de kans om jeugd te laten debuteren. Maar het is altijd de vraag of ze de kans grijpen.’

Danny Welbeck, jeugdspeler van Man Utd, liet hij naar concurrent Arsenal vertrekken. ‘Ik heb iedereen de kans gegeven zich te bewijzen. Danny is hier al sinds hij negen jaar was, maar kan niet dezelfde cijfers overleggen als Robin van Persie en Wayne Rooney. En dat is de standaard. Daarom hebben we hem laten gaan toen we ons versterkten met Falcao’, besloot Louis.

Praat Mee!