Oranje onder 17 wint tweede duel nipt van Israël

Oranje onder 17 heeft vrijdag zijn tweede wedstrijd op het vierlandentoernooi in Duitsland met 1-0 gewonnen van Israël. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg speelde donderdag gelijk tegen Duitsland (3-3).

Oranje onder 17 trad met een andere ploeg aan dan de ploeg die donderdag remiseerden met de Duitsers. Zo debuteerde Teun Bijleveld (AZ) in de basis en stond ook Joey Konings (PSV) in de basis. Laatstgenoemde was na een voorzet van Robin Schouten goed voor de 1-0, waarna Oranje onder 17 kans kreeg op meer.

Het talententeam verzuimde echter de score uit te breiden, waarna Israël nog een aantal keer gevaarlijk kon worden. Gelijkmaken, zoals de Duitsers donderdag wel deden in de blessuretijd, deden de Israëliërs echter niet. Toch was Stekelenburg kritisch tegenover OnsOranje. ‘Dat had niet mogen gebeuren. We hadden het daarvoor al lang moeten beslissen. Hoewel Israël geen echte kansen kreeg, had de bal maar één keer goed hoeven vallen en het is gelijk.’

Dat de trainer kritisch was over het missen van kansen, nam niet weg dat hij wel tevreden was over wat zijn pupillen lieten zien. ‘Qua veldspel hebben we het verder prima gedaan’, aldus Stekelenburg, die zondag Italië als tegenstander kent. ‘De toernooiwinst staat op het spel. Hoewel dat niet het hoofddoel van dit toernooi is, is het een goede motivatie voor de jongens.’ (Foto: Jules Pasteuning)

Praat Mee!