Di Maria leidt Manchester United naar eerste zege

Manchester United heeft zondag zijn eerste overwinning in de Premier League geboekt onder de nieuwe coach Louis van Gaal. In eigen huis werd het QPR van Leroy Fer met 4-0 verslagen.

Man Utd begon met een viermans-middenveld mét Daley Blind in een controlerende rol. De voormalig Ajacied wekte de indruk al jaren op Old Trafford te spelen, terwijl de Oranje-international toch echt met zijn debuut bezig was.

Di Maria

Terwijl Blind als belangrijke stille kracht debuteerde, blonk een andere debutant nadrukkelijker uit; Angel di Maria. De van Real Madrid overgekomen Argentijn opende na 24 minuten de score uit een strak voorgetrokken vrije trap, waarna Manchester United ontketend leek.

Toch had QPR nog op gelijke hoogte kunnen komen. Ontzettend dom uitkomen van David de Gea stelde Phillips in staat om de gelijkmaker aan te tekenen, maar Johnny Evans bracht redding. Vlak daarna stond een dribbel van Di Maria aan de basis van de 2-0. De buitenspeler bracht Rooney in stelling die uiteindelijk de bal afgaf op Ander Herrera, die zijn eerste United-goal maakte.

Debuut Falcao

Aanvoerder Rooney was zelf nog voor rust goed voor de 3-0. De Engelsman rondde een prima aanval beheerst af in de korte hoek. Na rust nam United wat gas terug. Juan Mata zorgde na een schot c.q. voorzet van Di Maria voor de 4-0. De meeste opwinding in de tweede helft was het inbrengen van superspits Radamel Falcao. De Colombiaan kreeg luid applaus toen hij aan zijn warming-up begon en kreeg Old Trafford op de banken toen hij er daadwerkelijk in kwam.

Tot scoren kwam de Colombiaanse aanvaller niet, ondanks dat hij er nog wel dichtbij was na een venijnig schot van Daley Blind. De rebound was echter niet aan Falcao besteed. Zodoende eindigde Manchester United – QPR in 4-0; de eerste overwinning van Van Gaal in de Premier League.

Scoreverloop:

24′. 1-0. Di Maria
36′. 2-0 Herrera
45′. 3-0 Rooney
58′. 4-0 Di Maria

Opstellingen Man Utd – QPR

Opstelling Manchester United: De Gea, Rojo, Evans, Blackett, Rafael (67′. Valencia); Blind, Herrera, Di Maria (83′. Januzaj), Mata (67′. Falcao); Rooney, Van Persie

Opstelling QPR: Green; Caulker, Ferdinand, Hill (46′. Traoré), Phillips, Fer, Isla, Kranjcar, Sandro, Hoilett, Austin

Bijzonderheden

Videos:

1-0 Di Maria:

2-0 Herrera:
3-0 Rooney:
4-0 Mata:

Praat mee over Manchester United – QPR

Praat mee over Manchester United – QPR via Twitter:

Praat Mee!