Update | KNVB: ‘Uitlatingen Telegraaf absoluut onjuist’

De KNVB reisde onlangs af naar Brazilië voor een inspectie van het WK-land en het basiskamp van Oranje in Rio de Janeiro. Telesport meldt dat de KNVB geschrokken is van de staat van het WK-complex van Oranje. 

‘Het leek de plaggenhut van oom Tom wel’, zegt Jaap Kuiper in de Telegraaf. Kuiper is directeur van de Braziliaanse verfdivisie van AkzoNobel, die de boel nu op gaan knappen ‘Het veld was een zandbak, de tribunes waren afgebladderd en in de kleedkamers zou je de tweede reserves nog niet zetten. Het complex is absoluut nog niet klaar om Oranje te ontvangen’, aldus de verfspecialist.

‘Er wordt aan gewerkt. We vertrouwen erop dat het allemaal goed komt voor juni’, laat KNVB-persvoorlichter Monique Kessels desgevraagd weten. Oranje slaat zijn basiskamp vanaf 6 juni op in Rio de Janeiro.

Update 12:36 uur:
De KNVB heeft een persbericht uitgezonden waarmee het afstand neemt van de uitlatingen die eerder op de dag in dagblad de Telegraaf verschenen. ‘Net als bij andere Team Base Camps van de deelnemers aan het WK het geval is, worden op dit moment in het Estádio da Gávea in Rio de Janeiro voorbereidingen getroffen om Oranje in juni te ontvangen. Dat de KNVB geschrokken zou zijn van de staat van de accommodatie is absoluut onjuist’, valt te lezen in het statement.

‘Het Nederlands elftal kijkt ernaar uit zijn trainingen af te werken op het multisportcomplex van Flamengo, waar Oranje in 2011 ook trainde rondom een oefenwedstrijd tegen het gastland van het WK 2014. Bondscoach Louis van Gaal bracht vorig jaar rondom de Confederations Cup een bezoek aan Estádio da Gávea’, vervolgt de officiële mededeling. In diezelfde mededeling wordt ook gemeld dat aanvoerder Robin van Persie erg blij is met de trainingsaccommodaties van Oranje. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!