Vliegverkeer wordt platgelegd rondom WK-steden

Uw dagelijkse portie WTF-nieuws komt ditmaal uit Brazilië. De Brazilaanse regering heeft er, in zijn drang naar ultieme veiligheid tijdens het WK voetbal 2014, voor gekozen zogenaamde no-flyzones in te voeren tijdens WK-wedstrijden. 

Uit een officiële persverklaring blijkt dat rondom stadions waar WK-wedstrijden wordt gespeeld, er niet binnen een straal van zeven kilometer gevlogen mag worden. Omdat in meerdere speelsteden het stadion praktisch naast het vliegveld ligt, houdt de maatregel in dat hele vliegvelden worden gesloten tijdens de wedstrijden.

Een berekening leert dat ruim 800 vluchten en 16.000 reizigers gedupeerd zullen zijn door de nieuwe maatregel. 150 vluchten zullen worden omgeleid. Het toppunt is de maatregel tijdens de WK-finale. Het luchtruim van Rio de Janeiro zal dan drie uur voor aanvang van de wedstrijd gesloten worden en pas vier uur ná de wedstrijd weer open gaan. Eerder werd ook al bekend dat de Braziliaanse overheid drones en politierobots in zal zetten tijdens het WK.

Praat Mee!