Bookmakers: ‘Ajax derde in poule’

Ajax gaf in aanloop naar het seizoen aan te willen overwinteren in de Champions League. Na vier niet overwinterd te hebben wou de recordkampioen eindelijk eens doorstoten in het miljoenenbal. Na afloop van de loting waren de gemoederen al een stuk minder vrolijk gestemd, Ajax kwam in een poule met FC Barcelona, PSG en het voor velen nog onbekende APOEL. Verscheidende ‘experts’ hebben al aangegeven dat de Amsterdammers geen kans hebben, een derde plaats is het hoogst haalbare. Deze mening wordt gedeeld door de zogeheten bookmakers.

Novum heeft alle noteringen van de grote wedkantoren op een rijtje gezet en trok de conclusie dat Ajax volgens de bookies geen schijn van kans heeft om door te stoten naar de laatste 16. De Amsterdammers staan op plaats 24 van de 32 deelnemers. FC Barcelona en PSG staan ruimschoots boven Ajax. APEOL staat daarentegen lager genoteerd.

Real Madrid is de grote favoriet voor de eindzege, de Madrilenen hebben een ijzersterk elftal met onder meer WK-gangers Cristiano Ronaldo en James Rodríguez. Bayern München volgt op de tweede plaats. Een gokje op een toernooizege van Ajax kan overigens zeer lucratief zijn, als de Amsterdammers het huzarenstukje van 1955 weten te herhalen, wordt de inzet 500 keer uitgekeerd.

Praat Mee!