Ajax houdt PSG op gelijkspel

LIVE | Dit is het livetopic voor de Champions League-wedstrijd Ajax – Paris Saint-Germain (PSG) van woensdagavond.Ajax – Paris Saint-Germain vangt om 20:45 aan in Amsterdam. De wedstrijd wordt op TV uitgezonden door NPO3 en is live te volgen op Onze11. 

Voorbeschouwing Ajax – Paris Saint-Germain

– Voor Ajax is de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain een weerzien met een aantal oude bekenden. Bij PSG spelen Maxwell, Gregory van der Wiel en natuurlijk Zlatan Ibrahimovic. Met name naar het weerzien met Zlatan wordt in Amsterdam uitgekeken. De Zweedse topspits nam in 2004 afscheid van de Amsterdam ArenA met een wereldgoal tegen NAC Breda.

– Voor zowel Ajax als Paris Saint-Germain is het de opening van het Champions League-seizoen. De Parijzenaren hebben de torenhoge ambitie om de Cup met de Grote Oren te winnen, voor Ajax zou overwinteren in de Champions League al een ‘prijs’ zijn.

– Bij Paris Saint-Germain is verdediger Thiago Silva afwezig. De Braziliaan heeft last van een dijbeenblessure. Bij Ajax is het meespelen van Oranje-international Davy Klaassen twijfelachtig, maar hij zit wel bij de wedstrijdselectie. Jasper Cillessen en Joël Veltman zullen sowieso in actie gaan komen. Aan de kant van PSG speelt zoals gezegd Oranje-klant Van der Wiel.

– Ajax-coach Frank de Boer verwacht een zware wedstrijd: ‘Ze hebben ook meer kwaliteit, maar dat betekent niet meteen dat ze gaan winnen. Ze mogen er maar elf opstellen, zegt Johan Cruijff altijd. Zo is het ook’, zei De Boer onder andere tijdens de persconferentie.

Samenvatting eerste helft

Ajax startte de eerste helft sterk door meteen fel door te jagen. Een goed resultaat leek met het vertoonde spel in het verschiet te liggen. Het liep echter compleet anders. Na een aantal sterke minuten van Ajax, nam PSG het initiatief over. De Parijzenaren hadden het spel onder controle, dit resulteerde dan ook in een doelpunt. Nicolai Boilesen werd kinderlijk opzij gezet door Lucas, die op zijn beurt Zlatan Ibrahímovic bediende. Ibracadabra slaagde er niet in om de opgelegde kans tot een doelpunt te converteren, Edison Cavani wist daarentegen wel raad met de kans. De man uit Uruguay schoot beheerst binnen. In een vorderende eerste helft kreeg Ajax nog een aantal kansen, maar PSG had over het algemeen de controle. Als de Amsterdammers met wat meer lef spelen lijkt het nog wat mogelijk tegen de ploeg uit Parijs.

Samenvatting tweede helft

Ajax begon de tweede helft ‘on steroïds’ de ploeg van coach Frank de Boer toonde na het inbrengen van aanwinst Niki Zimling het lef waar in deze wedstrijd om gevraagd werd. Het sterke begin bracht Ajax weer geen kansen, en de wedstrijd leek te kantelen. Echter was daar de man van de wedstrijd Lasse Schöne, de Deense technicus schoot een goed ingestudeerde vrije trap perfect binnen en trok de stand zo weer gelijk. Na de 1-1 overliepen de Amsterdammers de ploeg uit Parijs, de onervaren ploeg wist echter niet door te drukken. Zo eindigde het duel, terecht, in 1-1.

Scoreverloop Ajax – Paris Saint-Germain

’13 | Cavani (0-1)
’73 | Schöne (1-1)

Opstellingen:

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; Schöne, Sigthórsson, Andersen.

Opstelling Paris Saint-Germain: Sirigu; Van der Wiel, David Luiz, Marquinhos, Maxwell; Thiago Motta, Verratti, Matuidi, Lucas, Cavani; Ibrahimovic,

Bijzonderheden:

Praat mee:

Praat mee over Ajax – PSG via Twitter!


Foto: Onderwijsgek

Praat Mee!