Robben: ‘Geef Van Gaal de tijd’

Arjen Robben heeft in de Engelse media aangegeven dat hij alle vertrouwen heeft in oud-bondscoach Louis van Gaal. De vleugelflitser denkt dat de toptrainer Manchester United terug zal brengen naar de top. De grote man bij Oranje was dan ook blij toen de ploeg uit Manchester haar eerste zege boekte tegen Queens Park Rangers.

‘Ik heb recent niet met Van Gaal gesproken, maar ik was heel blij voor hem dat hij de wedstrijd tegen Queens Park Rangers won. Hopelijk kan hij nu laten zien dat hij het heel goed gaat doen, maar hij heeft tijd nodig. Ik weet hoe het werkt. Als je niet wint, dan krijg je met druk te maken. Maar het bestuur van Manchester United weet wat voor soort coach ze hebben aangesteld en ik heb er vertrouwen in dat Van Gaal succesvol zal zijn’, aldus de technicus tegen de Engelse media.

Robben vervolgt zijn verhaal: ‘Van Gaal brengt de club terug naar de Champions League volgend seizoen, daar waar United thuishoort. Het is zo’n grote club, die mag niet ontbreken in dat toernooi. Ik heb bij Bayern en bij het Nederlands elftal met Van Gaal gewerkt. Ik ken hem dus al lang. Hij is één van de weinige coaches die teams beter kan laten spelen. Hij maakt spelers beter. United heeft jonge, getalenteerde spelers en ik twijfel er niet aan dat Van Gaal het goed gaat doen op Old Trafford.’

 

 

Praat Mee!