Wijnaldum mist Depay: ‘Hij had wel gescoord’

Georginio Wijnaldum mist zijn geblesseerde maatje Memphis Depay bij PSV. De talentvolle aanvaller van de Eindhovenaren kampt met een liesblessure en ligt er zo’n zes weken uit. Dat gemis doet zich direct voelen, aldus Wijnaldum. 

PSV speelde donderdagavond een matige wedstrijd tegen het zwakke Estoril en kwam slechts eenmaal tot scoren. Dat kwam mede door het ontbreken van Depay, vindt Wijnaldum. ‘Hij heeft ook kansen gemist dit seizoen, maar ik denk dat hij wel gescoord zou hebben’, zei de PSV-aanvoerder na de wedstrijd tegen NUSport. ‘Het had alleen wel gekund dat zij zich op hem hadden ingesteld. Toch kunnen we niet ontkennen dat we hem missen.’

Wijnaldum weet ook exact wat PSV mist nu de rappe dribbelaar in de lappenmand zit. ‘Hij is erg dominant aanwezig. Er gebeurt altijd wel iets als hij de bal heeft. Vooral als we het moeilijk hebben, is dat prettig’, legde Wijnaldum uit. ‘Dan zorgt hij er weer voor dat er ruimte komt. Maar goed, we hebben het nu als ploeg anders opgepakt en daar moeten we mee doorgaan.’ (Foto: Nikontino)

Praat Mee!