Van Oostveen: ‘Twee thuiswedstrijden voor Oranje’

Doordat de Amsterdam ArenA is toegewezen als speelstad van het EK 2020, dat in verschillende landen gehouden zal worden i.v.m. jubileumjaar UEFA, betekent dat Nederland twee thuiswedstrijden krijgt toebedeeld.

Dat vertelde KNVB-directeur Bert van Oostveen vrijdagmiddag. Dit zou hebben gestaan in het bid van de bond. Amsterdam krijgt in totaal vier wedstrijden, waarvan één achtste finale en drie groepswedstrijden.

Gelukkig met benoeming Amsterdam ArenA

Van Oostveen was blij dat het gelukt is om Amsterdam als speelstad te hebben voor het EK. ‘Het is fantastisch als je twintig jaar na dato weer zo’n fantastisch evenement in Nederland mag organiseren. We hebben er met alle partijen hard aan gewerkt en dan volgt vandaag de beloning’, zei hij tegen de NOS.

In Geneve werden vrijdagmiddag de speelsteden bekend gemaakt. ‘Het voelt een beetje als het Songfestival. Je weet dat je goed bent, maar uiteindelijk moet de jury wel beslissen of je ook daadwerkelijk mee mag doen. In die fase zaten we. Uiteindelijk hebben we niet vals gezongen.’

Amsterdam is er als het aan de directeur ligt helemaal klaar voor. ‘We hebben de afgelopen jaren bewezen dat we een heel compacte stad hebben waar je dit soort evenementen uitstekend kunt organiseren. Eigenlijk zijn de faciliteiten nu al aanwezig. We zouden bij wijze van spreken morgen al kunnen beginnen met de wedstrijden.’

Praat Mee!