Hiddink ontkracht geruchten: ‘Het is niet waar’

Volgens het Algemeen Dagblad zou bondscoach Guus Hiddink na twee verloren wedstrijden bij Oranje al serieus nadenken over een afscheid bij het Nederlands elftal. Pertinent onwaar, geeft de keuzeheer echter aan tegenover Helden Magazine.

Het AD stelde dit weekend dat Hiddink ‘zich enkele keren openlijk heeft afgevraagd of het niet beter was als hij zou opstappen’. Het dagblad baseerde zich om bronnen rondom de bondscoach, maar liet de oefenmeester zelf niet aan het woord. Helden Magazine nam wél contact op met de bondscoach, die het verhaal direct ontkrachtte.

‘Heel duidelijk: het is niet waar’, aldus de bondscoach. ‘Ik had en heb nooit getwijfeld over mijn functie. Chris van Nijnatten van het AD heeft het me vrijdag gevraagd en dat heb ik hem ook gezegd.’

Delegeren

Toch zit er wel een kern van waarheid in het artikel van het AD, waarin wordt gesteld dat de assistenten van Hiddink, Ruud van Nistelrooy, Danny Blind en Patrick Lodeweges meer verantwoordelijkheid zouden moeten krijgen. ‘Ik heb tijdens de interlandperiode genoten van de professionele samenwerking met de technische staf’, geeft Hiddink aan.

‘Dus heb ik de leden van mijn technische staf, Danny Blind, Ruud van Nistelrooij en Patrick Lodewijks gezegd dat ze wat mij betreft nog meer verantwoordelijkheid mogen nemen. De staf is namelijk ongelooflijk goed.’

 

Praat Mee!