Van Gaal merkt waar de schoen wringt: ‘Hebben teveel aanvallers’

Oud-bondscoach Louis van Gaal ging dit weekend met 5-3 onderuit op bezoek bij promovendus Leicester City, ondanks dat zijn ploeg twee keer met twee goals voor stond. En dus weet Van Gaal nu wat iedereen eigenlijk al wist, achterin zit het niet helemaal goed bij Man Utd.

‘We hebben teveel spelers die op de goal gericht zijn’, moest Van Gaal concluderen na het echec. De flamboyante trainer haalde deze zomer supersterren als Radamel Falcao en Angel di Maria naar Manchester, maar vergat te investeren in zijn verdediging. Juist die achterhoede schutterde tegen Leicester.

Zo beging rechtsback Rafael een domme overtreding waarna Leicester een penalty kreeg. ‘Je zag dat Vardy wachtte op het moment dat Rafael zou ingrijpen. Helaas was Rafael zo stom om te duwen’, legde Van Gaal uit na de wedstrijd. ‘Je weet dat je in het 16 metergebied staat en dan geef je de scheidsrechter de gelegenheid om te fluiten. Dat is vragen om problemen en helaas kregen we die ook.’ De problemen van Manchester United, dat nu uit vijf wedstrijden even zoveel punten heeft, stapelden zich nog verder op. Verdediger Tyler Blackett kreeg ook nog eens een rode kaart.

Praat Mee!