Ajax zonder viertal internationals in bekerwedstrijd

Na duels tegen Paris Saint-Germain (gelijkspel) en aartsrivaal Feijenoord (winst) mag Ajax zich op gaan maken voor een iets mindere tegenstander: JOS Watergraafsmeer. Trainer Frank de Boer maakte vandaag de opstelling voor het bekerduel, dat morgen (woensdag) gespeeld zal worden, bekend. Opvallend; vier basisspelers, tevens internationals, ontbreken bij de namenlijst.

Jasper Cillessen en Joël Veltman zijn de Oranje internationals die werden weggelaten. De Fin Niklas Moisander en de IJslandse Kolbeinn Sigthorsson maken het viertal compleet. ‘Zij hebben vrij en zitten dus niet in de wedstrijdselectie’, verklaart De Boer op de officiële website van Ajax.

Nu Cillessen, vaste basisklant bij Ajax én Oranje, rust krijgt, is het voor nieuwkomer Diederik Boer de taak zich te bewijzen. De 33-jarige keeper kwam deze zomer over van PEC Zwolle, waar hij maar liefst 14 jaar speelde. Boer werd gehaald als opvolger van de naar Feijenoord vertrokken Kenneth Vermeer en mag zijn officiële debuut voor Ajax maken op zijn verjaardag. Morgen wordt de sluitpost namelijk 34.

Naast de afwezigen vertelt De Boer gelijk wie er wél spelen. ‘Veel jongens die de afgelopen duels op de bank zaten, krijgen tegen JOS een kans. Ik heb mijn opstelling al klaar. Diederik Boer keept. Verder spelen ook Ricardo van Rhijn, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil, Nick Viergever, Jaïro Riedewald, Davy Klaassen, Lerin Duarte, Arek Milik, Ricardo Kishna en Lucas Andersen.’

‘Ik wil een gretig Ajax zien’

De Boer weet dat zijn ploeg tegen Feijenoord geen goede pot speelde. Er werd weliswaar gewonnen, maar het spel van Ajax was ver onder de maat. De Amsterdamse trainer beseft dan ook dat het veel beter moet. ‘Ik wil een gretig Ajax zien, dat JOS Watergraafsmeer geen schijn van kans geeft. We spelen tegen een Hoofdklasser. Dan moet je gewoon een goede partij neerzetten en de wedstrijd zo snel mogelijk beslissen. De jongens die spelen mogen ons overtuigen.’

De bekerwedstrijd wordt woensdagavond om 18:30 uur gespeeld in het Olympisch Stadion. Dit, omdat het terrein van JOS Watergraafsmeer niet aan de eisen voldoen voor een duel op dit niveau. Aangezien JOS als ’thuisploeg’ is aangewezen, wordt het duel niet in de ArenA gespeeld maar is het andere voetbalstadion in Amsterdam, waar Ajax ook een verleden heeft, door de KNVB aangewezen.

 

Praat Mee!