‘WK 2022 niet in Qatar’

FIFA-topman Theo Zwanziger gaat ervan uit dat het WK in 2022 niet in Qatar zal plaatsvinden. Het bestuurslid denkt dat de opgelaaide discussie zijn uitwerking heeft gehad. 

‘Persoonlijk geloof ik dat het WK na alle discussie niet in Qatar plaatsvindt’, zegt de topman maandag in de Duitse krant Bild.  ‘De artsen zeggen – en dat heb ik ook in een protocol vast laten leggen – dat het voor voetballers niet verantwoord is om daar in de zomer te spelen. Bovendien is het ook voor de fans buiten de stadions veel te heet. Het eerste levensbedreigende incident zou direct leiden tot een rechtszaak. Niemand bij de FIFA wil dat op zijn geweten hebben.’

De discussie over het aanwijzen van Qater als gastheer laaide op nadat de eerste geruchten van omkoping de kop op staken. Na het opduiken van dit nieuws, kwam er meer aan het licht. Honderden arbeiders, die als ‘slaven’ werden gehouden om de stadions te bouwen, vonden al de dood. Het lijkt er nu op dat de FIFA niks anders kan dan het WK aan een ander land toe te wijzen. (Foto: Sputniktilt)

Praat Mee!