Toptalent Ould-Chikh wil in voetsporen Robben treden

Bilal Ould-Chikh kende eind vorig seizoen zijn doorbraak in het Betaald Voetbal. De behendige aanvaller mocht op zestien-jarige leeftijd debuteren voor FC Twente en blonk uit tijdens het EK onder 17 op Malta. 

De ondertussen zeventien jarige speler staat door zijn stormachtige ontwikkeling in de belangstelling van enkele buitenlandse topclubs. Bayern München en Borussia Dortmund zouden de verrichtingen van toptalent Ould-Chikh op de voet volgen. ‘Het is vleiend dat deze clubs me in de gaten houden. Dat is voor mij een teken dat ik op het juiste spoor zit. Dus dat is mooi’, zegt de Oranje onder 19 international tegen Goal.com.

Robben scenario

Toch waakt Ould-Chikh ervoor om te vroeg naar het buitenland te vertrekken. De aanvaller heeft voor zichzelf een pad uitgestippeld dat overeen komt met dat van Arjen Robben, een decennia geleden. Robben is echter niet alleen qua voetballoopbaan een voorbeeld voor Ould-Chikh. ‘Robben is een voorbeeld voor mij. De manier waarop ik speel is te vergelijken met zijn speelstijl. En dan is er ook nog iemand zoals Lionel Messi. Van hem kan ik ook veel leren’, aldus de linksbenige rechtsbuiten.

Zelf in de Bundesliga spelen ziet Ould-Chikh ook wel gebeuren. ‘Ik denk dat het een van de beste competities ter wereld is’, geeft de Twente-speler aan. ‘De Duitse clubs worden ieder jaar beter. Ik denk ook dat mijn speelstijl goed past in de Bundesliga. Beter dan bijvoorbeeld in de Primera Division. Het Duitse voetbal past perfect bij me. Het is nu misschien nog te vroeg om die stap te maken, maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt.’

Praat Mee!