‘Schwalbekoning’ Robben: ‘Gestraft voor eerlijkheid’

Arjen Robben stond jarenlang te boeken als ‘schwalbekoning’, vooral in zijn tijd als speler van Chelsea. Als speler van Bayern München leek hij van zijn slechte imago verlost te zijn, maar sinds het WK wordt er toch weer anders gekeken naar de aanvaller. Robben werd zaterdag in het duel met FC Köln onderuit gehaald, maar kreeg tot zijn verbazing geen penalty.

De 82-voudig international denkt wel te weten hoe dat komt. ‘Ik heb een fout gemaakt tijdens het WK en heb daar geen geheim van gemaakt. Maar nu lijkt het erop dat ik word gestraft voor mijn eerlijkheid,’ doelt Robben op zijn vrijwillige duik in de achtste finale van het WK tegen Mexico. Destijds gaf de buitenspeler ruiterlijk toe dat hij eerder in de wedstrijd een penalty probeerde te versieren met een fopduik.

Volgens Robben was er dit keer geen sprake van een schwalbe. ‘Het was een overduidelijke strafschop, maar de scheidsrechter wilde er niet aan. Dat moet ik nu maar accepteren. Ik denk dat het dit seizoen nog wel vaker zal gebeuren,’ vertelde de Groninger in gesprek met Sky Deutschland. De beslissing van de scheidsrechter deerde Bayern München niet. De Duitse recordkampioen won met 0-2 en voert daardoor de ranglijst in Duitsland aan. Robben wist niet tot scoren te komen en werd na 76 minuten naar de kant gehaald. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!