Van Gaal: ‘Blijf mezelf evalueren’

De statistieken van Louis van Gaal bij Manchester United spreken nog niet in zijn voordeel. In vijf wedstrijden behaalde zijn ploeg slechts vijf punten. Rede genoeg voor de Nederlandse coach om een dag na de wedstrijd tegen West Ham United de afgelopen weken te analyseren.

Veranderingen

Van Gaal voerde al enkele veranderingen door bij de Engelse grootmacht. Maar veel resultaat ziet hij daar nog niet van. ‘Ik evalueer steeds mezelf, mijn staf en mijn spelers, om te zien wat we fout doen. Maar ik kan me niet voorstellen dat we andere dingen doen dan bij mijn vorige clubs. Ik heb de trainingsintensiteit al verminderd, maar we kunnen niet nog minder gaan trainen. ‘

Verdedigers

Om de verdediging van United te versterken haalde de Nederlandse oefenmeester twee jonge verdedigers bij de selectie: Tom Thorpe (21) en Paddy McNair (19). Dit zou kunnen betekenen dat de opstelling van Manchester er komende wedstrijd iets anders uit komt te zien. Linksback Marcos Rojo komt waarschijnlijk in het centrum te spelen. Daley Blind blijft wel op het middenveld. Dit omdat Van Gaal, naar eigen zeggen, geen twee linksbenige spelers in het centrum wil hebben.

 

Praat Mee!