Huntelaar acht kans op basisplaats klein

Klaas-Jan Huntelaar is al weken lang de man in vorm bij zijn club Schalke 04. De doelpuntenmachine doet waar hij goed in is, scoren, en dus komt automatisch weer de vraag om de hoek kijken of The Hunter niet een basisplaats in Oranje verdient.

Bij Oranje moet Huntelaar steevast genoegen nemen met een reserveplaats, omdat de voorkeur van Louis van Gaal uitgaat naar aanvoerder Robin van Persie. ‘Op dit moment is de kans dat ik speel niet groot. Van Gaal is daarover heel eerlijk en duidelijk geweest tegen mij, dat waardeer ik enorm. Ik weet nu waar ik aan toe ben’, aldus Huntelaar.

‘Ik maak niet de opstelling’, vervolgt Huntelaar. ‘Maar ik doe er alles aan fit en scherp te zijn voor het WK. De komende tijd is voor mij belangrijk. Bij bondscoach Louis van Gaal moet je je elke wedstrijd bewijzen, zo hoort het ook te zijn.’

Ook over de poule waarin Nederland zit is Huntelaar realistisch. ‘Natuurlijk, het zal lastig worden op het WK, met Spanje, Chili en Australië als tegenstanders. Maar we hebben een goede groep. Het wordt een zware uitdaging. Maar excuses gelden niet in de topsport’, aldus Huntelaar tegenover ELF Voetbal. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!