Winter maakt selectie Onder 19 bekend: ‘Moeten ons kwalificeren’

Oranje onder 19 bondscoach Aron Winter heeft zijn selectie voor het EK kwalificatietoernooi in Polen bekendgemaakt. De oefenmeester gaat met een Amsterdams getint elftal proberen kwalificatie voor de eliteronde af te dwingen. 

Winter heeft liefst zeven Ajacieden opgeroepen, die daarmee sterk vertegenwoordigd zijn in de 18-koppige selectie van de Oranje bondscoach. Blikvanger in de selectie van Oranje onder 19 zijn Issa Kallon (Utrecht), Bilal Ould-Chikh (Twente) en Richairo Zivkovic. Eerder meldde toptalent Jari Schuurman al dat hij bij de selectie zat.

EK Kwalificatie

Winter moet in een poule met Andorra, Moldavië en gastland Polen bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de eliteronde. Volgens Winter is plaatsing voor die eliteronde een absolute must. ‘Wij moeten ons kwalificeren voor de eliteronde, dat is uiteraard het doel’, is de bondscoach duidelijk tegen OnsOranje. ‘Met Andorra, Moldavië en Polen zitten we in een poule met lastige tegenstanders en dan doel ik niet direct op het voetballende gedeelte.’

Selectie Oranje onder 19

De volledige selectie van Oranje onder 19:

Pelle van Amersfoort (sc Heerenveen), Donny van de Beek (Ajax), Steven Bergwijn (PSV), Damian van Bruggen (Ajax), Kevin Diks (Vitesse), Jeroen Houwen (Vitesse), Issa Kallon (FC Utrecht), Damon Mirani (Ajax), Bart Nieuwkoop (Feyenoord), Abdelhak Nouri (Ajax), Yanick van Osch (PSV), Bilal Ould-Chikh (FC Twente), Leeroy Owusu (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Jari Schuurman (Feyenoord), Stijn Spierings (AZ), Calvin Verdonk (Feyenoord) en Richairo Zivkovic (Ajax).

Praat Mee!