Van Ginkel maakt rentree maar denkt nog niet aan WK

Marco van Ginkel stapte afgelopen zomer over van Vitesse naar Chelsea en kreeg van manager José Mourinho wel degelijk zijn speeltijd. Een nare knieblessure zette het talent echter maandenlang buitenspel. Vrijdagavond maakte Van Ginkel zijn rentree.

Het terugkeren van Van Ginkel bij Chelsea onder 21 jaar zal een welkome opsteker zijn voor bondscoach Louis van Gaal. De oefenmeester zag twee weken geleden zijn belangrijkste middenvelder Kevin Strootman zwaar geblesseerd raken, waardoor hij het WK zal missen. Van Ginkel was, als vanzelfsprekend, erg blij met zijn comeback. ‘Het voelde echt geweldig om weer te spelen. Het was helemaal top’, sprak Van Ginkel via de officiële kanalen van Chelsea.

Van Ginkel geldt mogelijk als alternatief voor Strootman. Toch denkt het talent daar zelf nog niet over na. ‘Het is niet reëel om daar in dit stadium over na te denken. Mijn eerste doel is om weer helemaal fit te worden, daarna zien we wel verder. Ik moet natuurlijk ook nog in vorm raken en dat heeft absoluut tijd nodig als je een half jaar aan de kant hebt gestaan. Het WK zou dus een enorme bonus voor mij zijn’, aldus Van Ginkel. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!