Douglas houdt hoop op WK

Louis van Gaal heeft nog steeds vast basiselftal bij Oranje en met name in defensief opzicht zijn er veel spelers die op het WK kunnen spelen. Douglas, ex-verdediger van FC Twente, hoopt daarom dat hij een uitnodiging krijgt van de bondscoach.

Douglas maakte vorig jaar zomer de overstap van FC Twente naar Dinamo Moskou en veroverde een paar maanden een basisplaats. De geboren Braziliaan beschikt over een Nederlands paspoort. ‘Ik droom nog steeds van het Nederlands elftal. Dat de bondscoach me in mijn tijd bij FC Twente niet heeft opgeroepen, daar kan ik begrip voor opbrengen. Ik zat niet goed in mijn vel en speelde niet zoals ik kan spelen.’

‘Ik ben gretig, speel in een grote competitie, met en tegen grote voetballers’, aldus Douglas tegenover het Algemeen Dagblad. ‘Ik hoop op een kans. Ik heb er altijd al van gedroomd om het WK met Oranje in mijn geboorteland te spelen. We hebben nog even, daar houd ik me aan vast.’ Douglas werd eerder al eens opgeroepen voor het Nederlands elftal, maar debuteerde nog niet.

Praat Mee!