Belgische bond fopt probleemkind PSV

Zakaria Bakkali, het probleemkind van PSV, is vaak zélf de onruststoker. Vandaag was híj een keer het slachtoffer. De 18-jarige vleugelaanvaller leek opgeroepen te zijn voor België Onder-19, maar de Belgische voetbalbond besloot anders.

De naam van de Belgische Marrokaan werd op de spelerslijst geplaatst. Per ongeluk, dat wel. De fout werd snel hersteld zodat de naam vervangen werd voor een andere leeftijdsgenoot. Was Bakkali daadwerkelijk opgenomen bij de selectie, was dat opmerkelijk geweest. De aanvaller komt namelijk al vijf weken niet in actie bij zijn club PSV. Ook bij het beloftenelftal krijgt de kleine dribbelaar geen speelminuten meer.

Waarom, zult u zich afvragen. Omdat de puber weigert zijn aflopende contract te verlengen. Enkele clubs waren afgelopen zomer geïnteresseerd, maar Bakkali besloot te blijven bij de club uit Eindhoven.

Probleemkind

De jeugdinternational speelde vooralsnog 16 duels voor de hoofdmacht van PSV. In die wedstrijden, waarin hij drie keer scoorde, figureerde hij veelal als invaller. De status ‘probleemkind’ heeft hij gekregen door een slechte mentaliteit die hij blijft vertonen, binnen en buiten het veld. Bevestigde technisch manager Marcel Brands onlangs in Voetbal International.

‘Bakkali vergat normale afspraken’, aldus Brands. ‘Hij wisselde bijna elke week van telefoonnummer en vergat dat dan door te geven’, vertelde Brands, die nog een voorbeeld geeft van het gedrag van Bakkali. ‘Op een keer moest hij zich melden voor blessurebehandeling op zondag. Kwam ie niet opdagen. Toen ik hem erop aansprak vertelde hij dat hij naar de tandarts moest. Op zondag…”

 

Praat Mee!