Gepikeerde Van Gaal: ‘Alleen ík ga daarover’

Dat het niet zo lekker draait bij Manchester United is een feit. Dat coach Louis van Gaal niet altijd even lief is voor de media is wederom een gegeven. Tijdens een persconferentie reageerde de beste man lichtelijk geprikkeld.

‘Dat is geen goede analyse van je en ook geen goede vraag. Het is iets waar alleen ik over ga’, snauwde de trainer naar een journalist die zich afvroeg of de keuze van Wayne Rooney als aanvoerder een juiste is geweest.’

Robin van Persie, een andere topspits bij de Engelse club, was vorig seizoen én tijdens het succesvolle WK van Oranje de leider. In Brazilië was Van Persie dus het verlengstuk van Van Gaal. Laatstgenoemde besloot echter anders in Manchester.

Zwakke seizoensstart

Tot nog toe wist de ploeg niet te overtuigen in de Premier League. Uit zes wedstrijden werden er acht punten behaald. In de League Cup werden de mannen van Van Gaal door een Engelse derdeklasser uitgeschakeld met maar liefst 4-0. En dat, terwijl er voor bijna tweehonderd miljoen aan transfers werd besteed. Met de aankoop van Ángel Di Maria brak Van Gaal wél een Brits record.

Praat Mee!